Aktualno_logo

Jenkač: ovo je odličan način da se učenici upoznaju sa svime što nude škole u Varaždinskoj županiji

Novi Marof ima najveću osnovnu školu iz koje izlazi najviše osmaša, stoga ni ne čudi da je i u tom gradu organizirana kampanja „Odaberi svoju školu” .

Podsjetimo, riječ je o kampanji namijenjenoj učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola širom županije, a ove se godine odvija u obliku sajma na kojem se na štandovima predstavljaju srednje škole s promotivnim materijalima i programima.

Brojni učenici i roditelji pokazali su veliko zanimanje za predstavljanje kampanje u Novom Marofu, a među brojnim se srednjim školama predstavila i novomarofska.
-Srednja škola Novi Marof svakako ima svoje prednosti. Škola smo koja nudi tri sektora; gimnazijski u kojem nudimo opću gimnaziju, zatim sektor ekonomije, smjer ekonomist i sektor trgovine smjer prodavač. Prednost je u tome što svaki naš učenik kod upisa dobije kvalitetno prijenosno računalo za nastavu, tu su i besplatni udžbenici koje, kao i prijenosna računala, u potpunosti financira Grad Novi Marof, a tu su svakako i rezultati – rekao je ravnatelj Srednje školi Novi Marof Nikola Žganec te podsjetio na prošlogodišnjih 85 posto prolaznosti državne mature za učenike SŠ Novi Marof, dodavši da su svi koji su prošli državnu maturu upisali svoj prvi prioritet željenog studija.

Ravnatelj Osnovne škole Novi Marof, Anđelko Bošnjak naglasio je kako iz škole ove godine izlazi 111 osmaša.
-Našim učenicima želim da izaberu onu srednju školu koja će im omogućiti da najbolje žive od svog zanimanja. Dobro je da djeca imaju priliku ovako se upoznati sa školama i odabrati onu koja im može pružiti ono najbolje – rekao je Bošnjak.

Zadovoljstvo velikim odazivom na predstavljanje kampanje „Odaberi svoju školu” izrazio je i novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač koji je istaknuo da je ovakva kampanja odličan način da se učenici upoznaju sa svime što se nudi u Varaždinskoj županiji.
-To će im sigurno pomoći da kvalitetno odaberu jer kad imate veću ponudu, onda je možda teže odabrati, ali se tako lakše može postići krajnji cilj, a to je najbolji odabir. Ovaj program svakako treba nastaviti i unaprjeđivati ga – kazao je Jenkač.

Za osnovne, a posebice Srednju školu Novi Marof, gradonačelnik ima samo riječi hvale, a podsjetio je i na veliku pomoć koju im u njihovom radu pruža Grad.
-Mi smo jako orijentirani na našu srednju školu u kojoj radi gotovo 60 učitelja i dio pomoćnog osoblja, a tu je i 180 učenika koji svakodnevno dolaze u Novi Marof. Godišnje za ovu školu izdvajamo minimalno 200 tisuća kuna, od laptopa i knjiga, do nagrada za najbolje učenike – rekao je Jenkač.

Pogledajte video
07/10/2022
Gostovala je Slovenija i Češka
U varaždinskom hotelu Turist u četvrtak, 6. listopada 2022. godine gradonačelnik Grada Varaždina otvorio
07/10/2022
Gostovala je Slovenija i Češka
U varaždinskom hotelu Turist u četvrtak, 6. listopada 2022. godine gradonačelnik Grada Varaždina otvorio
07/10/2022