Aktualno_logo

Talentirani “klinci” prikazat će svoja likovna umijeća

Jedna u nizu zanimljivih izložbi koje u galerijskom prostoru podruma Centra za mlade i nezavisnu kulturu P4 u Preradovićevoj ulici u Varaždinu organizira  Filmsko- kreativni studio VANIMA, bit će otvorena u ponedjeljak 16. svibnja. Ovoga je puta uz VANIMU organizator izložbe Centar izvrsnosti za likovnu umjetnost, a svoje će stvaralaštvo predstaviti polaznici Centra, mladi daroviti likovnjaci s našeg područja.

Centar izvrsnosti za likovnu umjetnost, što već nekoliko godina djeluje u okviru Centara izvrsnosti Varaždinske županije,  mjesto je rada s darovitim učenicima osnovnih i srednjih škola koji pokazuju sklonost likovnoj kulturi, crtanju, konstruiranju i dizajnu. Ove godine centar polazi četrdesetak polaznika u šest grupa. Devetoro mentora a riječ je o vrsnim likovnim pedagozima,  mahom zaposlenim u varaždinskoj Srednjoj strukovnoj školi, radi s talentiranim učenicima od 2. do 8. razreda osnovne škole, te od 1. do 4. razreda srednje škole. Na izložbi će biti zastupljeni  najbolji radovi svih polaznika u svim tehnikama koje su prošli kroz 40 radnih sati u grupama starijih osnovnoškolaca i srednjoškolaca te 20 radnih sati u grupama mlađih osnovnoškolaca.

Izložba radova u galerijskom prostoru Centra za mlade i nezavisnu kulturu P4,  biti će prilika da učenici široj javnosti predstave svoj talent i vještine. Istovremeno će u istom prostoru biti održana završna ceremonija dodjele potvrda o radu u Centru izvrsnosti za likovnu umjetnost u ovoj školskoj godini. Početak svečanosti bit će u ponedjeljak, 16. svibnja u 19 sati.

Info
Grad Varaždin aktivno potiče korištenje obnovljivih izvora energije s ciljem povećanja energetske učinkovitosti postojećih obiteljskih
07/10/2022
Gostovala je Slovenija i Češka
U varaždinskom hotelu Turist u četvrtak, 6. listopada 2022. godine gradonačelnik Grada Varaždina otvorio
07/10/2022
Gostovala je Slovenija i Češka
U varaždinskom hotelu Turist u četvrtak, 6. listopada 2022. godine gradonačelnik Grada Varaždina otvorio
07/10/2022