Aktualno_logo

Kovačević: Nemamo izbora, moramo pobijediti!

Lošu igru i težak poraz od Rudeša u Varaždinu pokušavaju što prije zaboraviti. Bila je to „izvedba“ koja definitivno nije na razini kluba koji želi u prvoligaško društvo. Trener Mario Kovačević smatra da je pred subotnju utakmicu protiv Jaruna najvažnije podići momčad na psihološkom planu.

– Proteklih smo dana najviše radili baš na tom segmentu. Nadam se da smo izvukli pouku iz poraza od Rudeša, igrači su svega svjesni i nemamo što drugo razmišljati nego ići po sva tri boda. Trebamo biti puno agresivniji i odlučniji u duelima jer to je ono što nam je najviše nedostajalo u prošloj utakmici. Gotovo sigurno ćemo nešto mijenjati, posebice u sredini terena gdje ćemo se puno čvršće postaviti – rekao je  u uvodu Mario Kovaćević.

Jarun je momčad koja ove sezone tek ušla u 2. HNL, a jedan dio prvog dijela sezone  proveli su na samom vrhu tablice. Opasni su, s vrlo kvalitetnim pojedincima i Varaždin će morati maksimalno ozbiljno ući u utakmici ako želi uzeti sva tri boda. Rani pogodak sigurno bi domaćinu olakšao put prema pobjedi.

-Kod nas se svi više-manje dolaze braniti, pa igraju na kontre i polukontre. Baš tu je Jarun najopasniji, zato bi bilo idealno postići rani pogodak da razbijemo tu negativnu barijeru i uđemo u psihološku prednost te na taj način ne dozvolimo gostima da nam nametnu svoju igru. Ponavljam, igrači su svega svjesni i jedva čekaju utakmicu kako bi pokazali svima da smo s razlogom prvi na tablici. Vjerujem da ćemo biti pravi i odigrati onako kako mi to znamo – zaključuje trener Varaždina.

U sastav se vrača Matija Kolarić, koji je odradio jednu utakmicu pauze zbog crvenog kartona dobivenog protiv Osijeka II. Belcar ima tri žuta, a Herrera, Domjanić i Topić su i dalje ozlijeđeni, baš kao Vuk, Grgec i Elezi.

Utakmica Varaždin – Jarun igra se u subotu, 7. svibnja s početkom u 19 sati. Prvi pratitelj Rudeš dočekuje na svojem terenu drugu momčad Osijeka od 17 sati.

Fotografija: Facebook stranica SportNews.hr

Pogledajte video
07/10/2022
Gostovala je Slovenija i Češka
U varaždinskom hotelu Turist u četvrtak, 6. listopada 2022. godine gradonačelnik Grada Varaždina otvorio
07/10/2022