Aktualno_logo

Kralj klizavog stupa Dino Masalin uhvaćen kamerom kako skida i posljednju zastavicu! 1000 posjetitelja okupilo se na rivi!

Za one koji nisu čuli postoji na otoku Lošinju u malom naseljenom mjestu Nerezine natjecanje klizavi stup. Klizavi stup je jedna od najatraktivnijih natjecateljskih turističkih senzacija na samoj rivi. Drveni stup se prvo dobro premaže kako bi bio klizav, a cilj igre je da natjecatelj dođe do kraja stupa i uzme najudaljeniju zastavicu. Na stupu su postavljene 3 zastavice i svaka skinuta zastavica donosi natjecatelju pobjedničko mjesto i novčanu nagradu. Uz klizavi stup postoje i druge discipline poput potezanja konopa, odbojke na pijesku, skakanje u vrećama, a cijela ova turistička atrakcija koja traje 8 dana naziva se Nerezinske ljetne igre. Nerezinske ljetne igre održavaju su u organizaciji Mjesnog odbora Nerezine, SD Škarpina, Udruge Sveti Frane, Društvo naša djeca Nerezine, a uz pokroviteljstvo Grada Malog Lošinja i Turističke zajednice Grada Malog Lošinja. Nakon održanih sportskih atrakcija na trgu se moglo dobro pojesti!

Info
Grad Varaždin aktivno potiče korištenje obnovljivih izvora energije s ciljem povećanja energetske učinkovitosti postojećih obiteljskih
07/10/2022
Gostovala je Slovenija i Češka
U varaždinskom hotelu Turist u četvrtak, 6. listopada 2022. godine gradonačelnik Grada Varaždina otvorio
07/10/2022