Aktualno_logo

Najavljen 8. po redu Gospodarski sajam u Varaždinu. Očekuje se više od sto izlagača

Osmi po redu Gospodarski sajam u Varaždinu, održati će se 20. i 21. svibnja 2022. na Kapucinskom trgu u Varaždinu, a program i popratne aktivnosti najavili su na prigodnoj  konferenciji za medije organizator sajma  Nenad Kumrić iz tvrtke Tin marketing, županijski pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Darko Majhen i  pročelnica Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Grada Varaždina Slađana Miočić.

Varaždinska županija je glavni partner, dok je Grad Varaždin glavni pokrovitelj ovogodišnjeg Sajma.

Kako je rečeno, na ovogodišnjem osmom po redu sajmu, predstaviti će se brojne općine, gradovi, županije, udruženja obrtnika, turističke zajednice, obrte, tvrtke i OPG-ovi.

– Ulaz za posjetitelje je  besplatan, a u cjelodnevnom zabavno-glazbenom programu na velikoj otvorenoj pozornici nastupit će plesni klubovi, kulturno-umjetnička društva, Društvo Naša djeca i razni pjevači. Isto tako, po prvi puta svoje predstavljanje najavio je i Grad Ptuj iz susjedne Slovenije. Od izlagača iz naše Varaždinske županije predstavit će se Centar izvrsnosti odnosno Udruga robofreak, a tu je i Međimurska županija s Obrtničkom komorom i nekoliko izlagača. Pridružit će nam se i izlagači iz Krapinsko- zagorske, Vukovarsko-srijemske te Osječko-baranjske županije. Od gradova izdvojit ću Grad Ivanec i Lepoglavu, a od općina Bednju, Visoko, Petrijanec, Konjščinu, Koprivnički Ivanec, Sračinec, Mali Bukovec i Klenovnik – rekao je Kumrić te dodao kako je otvorenje sajma predviđeno u petak, 20. svibnja u 12:00 sati.

– Predstavit će se i turističke zajednice te po prvi put i dvije srednje škole iz Varaždina. Na Sajmu će biti i LAG Sjeverozapad, a po prvi put se popratnom programu pridružuje i HZZO koji će tijekom održavanja sajma svima dati mogućnost mjerenja masnoća, šećera u krvi i druge usluge – najavio je Nenad Kumrić, organizator Sajma.

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Darko Majhen je istaknuo kako u ova izazovna vremena za male i srednje poduzetnike, obrtnike i OPG-ove svaka ovakva manifestacija znači puno, kako za njih, tako i za posjetitelje.

-Upravo će posjetitelji sajma  imati prilike kupiti izvorne, domaće proizvode. Manifestacija upotpunjuje i turističku ponudu grada i županije te čestitam organizatoru na naporu i trudu kako bi sajam okupio što više izlagača, ali privukao i što više posjetitelja – rekao je Majhen.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Grada Varaždina Slađana Miočić pohvalila je organizaciju sajma kao  hvalevrijedan događaj kojeg će Grad Varaždin nastaviti i nadalje podržavati.

“Manifestacije poput ove važne su jer predstavljaju centralno mjesto susreta gospodarstvenika gdje se izmjenjuju iskustva, umrežuje i postavlja mogućnost plasiranja usluga i proizvoda, ali i mjesto gdje će se ponuditi različiti kulturni, glazbeni i sportski sadržaji za građane. Grad Varaždin nastavit će podržavati održavanje ovog sajma, a gradske stručne službe na usluzi su našim obrtnicima, poduzetnicima, kao i svim budućim investitorima”, rekla je pročelnica Miočić.

Info
Grad Varaždin aktivno potiče korištenje obnovljivih izvora energije s ciljem povećanja energetske učinkovitosti postojećih obiteljskih
07/10/2022
Gostovala je Slovenija i Češka
U varaždinskom hotelu Turist u četvrtak, 6. listopada 2022. godine gradonačelnik Grada Varaždina otvorio
07/10/2022