Aktualno_logo

Novi uspjeh u NK Varaždinu!

Nakon što je proteklog vikenda seniorska momčad Varaždina osigurala ulazak u Prvu HNL, juniorska momčad Varaždina osvojila je Kup Hrvatske. Pobijedili su Dinamo u Dugopolju ukupnim rezultatom 5:3 (2:2) nakon velike drame u raspucavanju jedanaesteraca.

U prvih 90 minuta nismo dobili pobjednika. Poveli su Varaždinci u 20. minuti pogotkom Noe Vugrinca s 11 metara. Dinamo je u 26. minuti izjednačio preko Barišića koji je tijekom cijele utakmice stvarao mnogo problema obrani Varaždina. U drugom poluvremenu, u 50. minuti, Varaždinci ponovno vode. Nakon gužve u petercu Dinama najbolje se snalazi Havojić i zabija za 2:1. U 58. minuti s 11 metara precizan je Barišić koji svojim drugim pogotkom poravnava rezultat na 2:2.

Do kraja regularnog dijela više nije bilo pogotka, ali je jako bitno spomenuti odličan potez trenera Varaždina Miljenka Mumleka koji je u 90. minuti izvadio prvog vratara Harjača, a umjesto njega uveo Luku Šteku koji je naposlijetku obranio dva jedanaesterca.

U raspucavanju za Dinamo je precizan bio jedino Barišić, dok su za Varaždin zabijali Bujan, Belcar i Ocvirek koji je pucao odlučujući.

Varaždin: Harjač (od 90. Šteko), Lukman, Škaričić (od 90. Telebar), Lesjak ( od 46. Fotak), Baneković, Bujan, Lusavec, Belcar, Vugrinec, Havojić( od 60. Ocvirek), Domjanić (od 90. Bloudek).

Dinamo: Zadro, Mizić, Braun, Novak-Stanko, Kanižaj (od 74. Dobrilović), Soldo, Sučić, Brekalo, Lukanić (od 62. Mihalić), Barišić, Čavara (od 62. Topić).

Fotografija: Facebook stranica NK Varaždin

Pogledajte video
07/10/2022
Gostovala je Slovenija i Češka
U varaždinskom hotelu Turist u četvrtak, 6. listopada 2022. godine gradonačelnik Grada Varaždina otvorio
07/10/2022