Aktualno_logo

Odana počast poginulim hrvatskim braniteljima u operaciji Bljesak

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod križa u Novom Marofu u subotu je odana počast poginulim hrvatskim braniteljima u operaciji Bljesak.

Gradonačelnik Jenkač : s pjetetom se prisjećamo svih palih heroja koji su za stvaranje slobodne Hrvatske dali ono najvrjednije!

Uz gradonačelnika Sinišu Jenkača, palih hrvatskih heroja prisjetili su se i predsjednik Gradskog vijeća Mladen Benjak, gradski vijećnici, načelnik Policijske postaje Novi Marof Nikola Beštek te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Grad Novi Marof na sve važne datume prisjeća se poginulih hrvatskih branitelja i svih koji su dali doprinos za stvaranje slobodne i neovisne Republike Hrvatske, pa svečanog obilježavanja 27. obljetnice VRO Bljesak nije izostalo ni ove godine.

Naglasivši kako je važno prisjetiti se i odati počast svima koji su u borbi za hrvatsku slobodu dali ono najvrednije što su imali, svoj život, gradonačelnik Jenkač poručio je kako je Bljesak uz Oluju najznačajnija vojno-redarstvena operacija.

-Sam Bljesak i Oluja taktički su postavile i omogućile daljnja kretanja, a na kraju krajeva i oslobađanje značajnih dijelova Hrvatske. Zbog toga se danas s posebnim pijetetom prisjećamo svih palih heroja koji su za našu državu, za sve ono što danas uživamo i što ostavljamo budućim naraštajima dali nemjerljiv obol – istaknuo je Jenkač.

Kako je kazao, operacija Bljesak je i društveno-politički i međunarodno potvrdila da se Republika Hrvatska spremna osloboditi te da je samo pitanje vremena kada će se za to stvoriti uvjeti.

-Da bismo palim herojima doista odali počast i zahvalili im za njihov doprinos u stvaranju slobodne Hrvatske, najznačajnije što možemo učiniti jest nastaviti raditi i graditi bolje društvo i državu u kojem će svi naši stanovnici, posebno mladi imati svjetlu budućnost – zaključio je gradonačelnik Jenkač.

Info
Grad Varaždin aktivno potiče korištenje obnovljivih izvora energije s ciljem povećanja energetske učinkovitosti postojećih obiteljskih
07/10/2022
Gostovala je Slovenija i Češka
U varaždinskom hotelu Turist u četvrtak, 6. listopada 2022. godine gradonačelnik Grada Varaždina otvorio
07/10/2022
Gostovala je Slovenija i Češka
U varaždinskom hotelu Turist u četvrtak, 6. listopada 2022. godine gradonačelnik Grada Varaždina otvorio
07/10/2022