Aktualno_logo

Održana 7. dječja smotra folklora u organizaciji KUD-a Salinovec

Kulturno umjetničko društvo Salinovec u subotu, 18. lipnja, organiziralo je 7. smotru dječjeg folklora.

Smotra je održana u sklopu 7. festivala kiparenja motornom pilom, u dvorištu nove Osnovne škole u Salinovcu.

Folklornim plesnim izvedbama, pjesmom i nošnjama publici su se predstavili najmlađi čuvari tradicije iz KUD-a Salinovec, KUD-a Ljuba voda iz Ljubešćice te KUD-a Mak iz Trnovca.

Dječju smotru folklora otvorila je izaslanica gradonačelnika Irena Kresonja, pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu i imovinu.

-Male folklorašice i folkloraši, hvala vam što čuvate običaje, kulturu i tradiciju od zaborava i što velik dio svojeg slobodnog vremena izdvajate upravo za to. Također, veliko hvala vašim roditeljima i voditeljima. Želim da se svi zajedno danas lijepo zabavite uz sve naučene pjesme i plesne korake – poručila je gostima i domaćinima I. Kresonja.

U ime domaćina okupljenima je dobrodošlicu zaželio predsjednik KUD-a Salinovec Vjekoslav Ptiček.

Dječaci i djevojčice u tradicionalnim nošnjama, a djevojčice i s tradicionalnim dugim pletenicama zavezanim mašnama, svoje su plesne točke izveli uz pratnju glazbenih sekcija svojih KUD-ova.

Održana smotra jedna je od niza manifestacija koje se održavaju u sklopu ovogodišnjeg bogatog programa Dana grada Ivanca, a financijski ju je podržao i Grad Ivanec.

Startajte dan sa smijehom
06/07/2022
Kraj priprema na Kupresu
U posljednjoj pripremnoj utakmici na Kupresu, momčad Varaždina odigrala je 1:1 s bosansko-hercegovačkim premijerligašom
05/07/2022