Aktualno_logo

Održana izborna Skupština Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave

Zajednica sportskih udruga Grada Lepoglave održala je 16. svibnja redovitu izbornu Skupštinu na kojoj je za novog predsjednika Zajednice izabran Dražen Novak. Novak je u odnosu na protukandidata Željka Hutena dobio većinu glasova članova Skupštine i povjerenje da u naredne četiri godine, zamijenivši dosadašnjeg predsjednika Tonka Županića, vodi Zajednicu. Predstavljajući svoj program, Novak je istaknuo potrebu uključivanja u sport što više djece i mladih što će, uz dobrobit koju za njihovo zdravlje donosi bavljenje sportom, osigurati opstojnost lepoglavskog sporta.

Uz predsjednika, izabrana su i dva potpredsjednika Zajednice: Željko Breški i Mario Galinec. Potvrđen je i novi Izvršni odbor u koji su izabrani: Kristijan Bizek, Željko Huten, Željko Breški, Siniša Matuza, Zlatko Bajsić, Filip Loparić, Dario Bizek, Josip Sever, Ivan Štefičar, Mario Galinec, Silvestar Držaić i Damjan Županić.

Skupština je jednoglasno prihvatila sva izvješća te zahvalila dosadašnjem predsjedniku na njegovom angažmanu i radu tijekom četverogodišnjeg predsjedanja Zajednicom. Članovima Skupštine obratio se gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić. Uz čestitke novoizabranom vodstvu, podsjetio je na brojna gradska ulaganja u razvoj sporta.

– U razvoj sporta Grad Lepoglava ulagao je u velikoj mjeri s ciljem da se sport podigne na razinu koju zaslužuje. Provedeni su brojni programi i projekti kojima je to i ostvareno. Naša predanost sportu potvrđena je i od strane Europske unije dodjelom titule Europskog grada sporta. Bili smo prvi grad u Hrvatskoj koji je dobio to priznanje. Za to je zaslužna činjenica da smo svakom građaninu omogućili da se bavi sportom što je u našem gradu praktični besplatno. Omogućili smo to i izgradnjom sportske infrastrukture pa tako danas gotovo svako naselje na gradskom području ima sportski teren. U vremenu koje dolazi potrebno nam je zajedništvo, da o potrebama i budućim aktivnostima zajedno raspravljamo i donosimo odluke. Rekao bih – vaša ideja moja realizacija. Također, potrebno je u sport uključiti što više djece, a u pružanje podrške razvoju sporta na gradskom području uključiti što više poduzetnika., poručio je gradonačelnik Škvarić.

Pogledajte video
07/10/2022
Gostovala je Slovenija i Češka
U varaždinskom hotelu Turist u četvrtak, 6. listopada 2022. godine gradonačelnik Grada Varaždina otvorio
07/10/2022
Gostovala je Slovenija i Češka
U varaždinskom hotelu Turist u četvrtak, 6. listopada 2022. godine gradonačelnik Grada Varaždina otvorio
07/10/2022