Aktualno_logo

Održana Skupština Udruge privatnih šumovlasnika Kesten

Gotovo polovica površine područja Grada Lepoglave prekriveno je šumom. Značajan dio tih šuma u vlasništvu je privatnih šumovlasnika koje na gradskom području okuplja, i brine o njihovim interesima, Udrugu Kesten koja je u Žarovnici održala svoju redovnu izvještajnu Skupštinu.

Predsjednik udruge Tomo Rešetar podnio je izvješće o radu kojim je, još jednom, podsjetio na projekt uređenja šumskih prometnica zahvaljujući kojem je, posredstvom Udruge i uz pomoć sredstava Fonda opće korisnih funkcija šuma, na gradskom području uređeno gotovo 30 kilometra šumskih prometnica. Udruga je i u proteklom jednogodišnjem razdoblju svojim članovima omogućila korištenje šumskih alata koje posjeduje te je za njih, u nešto manjem opsegu zbog epidemije koronavirusa, organizirala edukacije i stručne radionice.

Zadovoljstvo je čuti da je Udruga Kesten među najboljim udrugama privatnih šumovlasnika na cijelom području Hrvatske. Za to su zaslužne vaše aktivnosti koje provodite, a koje omogućavaju korištenje šumskog bogatstva, koji važan gospodarski segment. Pri tom je važno, a što također činite, sačuvati bogatstvo šuma na našem području za buduće naraštaje., poručio je članovima Skupštine gradonačelnik Škvarić istaknuvši da Grad Lepoglava kontinuirano pruža potporu aktivnostima koje Udruga Kesten provodi.

Pogledajte video
07/10/2022
Gostovala je Slovenija i Češka
U varaždinskom hotelu Turist u četvrtak, 6. listopada 2022. godine gradonačelnik Grada Varaždina otvorio
07/10/2022
Gostovala je Slovenija i Češka
U varaždinskom hotelu Turist u četvrtak, 6. listopada 2022. godine gradonačelnik Grada Varaždina otvorio
07/10/2022