Aktualno_logo

Oživjela društvena scena u Ivancu

O tome da je društvena scena u Ivancu „buknula“, pokazuje sve veći broj raznih manifestacija i priredbi, a kojima se građani, nakon dvije „sušne“ epidemiološke godine, rado odazivaju.

Uz ovaj tjedan koji je krcat raznim događanjima, jednako će biti i svih idućih tjedana, a pogotovo u lipnju i srpnju, sa „špicama“ događanja tijekom vikenda. Evo pregleda.

Danas (srijeda, 25. svibnja) maturanti Srednje škole Ivanec priređuju tradicionalnu Norijadu. Defile ivanečkim ulicama počinje u 18.30, a u 19 sati slijedi središnji plesni spektakl u srednjoškolskoj sportskoj dvorani.

Sutra, u četvrtak, 26. svibnja, u Kinu Ivanec putopisno predavanje održat će poznati putoholičar, humanitarac i bloger Slaven Škrobot. Iako je, kao mlad čovjek, nesretnim slučajem ostao invalid i doživotno vezan uz invalidska kolica, nije klonuo duhom. Putuje svijetom, prikuplja humanitarnu pomoć za osobe kojima je pomoć također potrebna, a na sutrašnjem putopisnom predavanju govorit će o doživljajima na svojim putešestvijama od Istre do Turske. Ulaz u Kino je slobodan, a početak je u 13.15 sati.

U petak, 27. svibnja, učenici, učitelji i roditelji obilježavaju Dan Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu.

Koncert grupe Trnje, koji je na Kinotrgu trebao biti održan istog dana, odgođen je jer je par članova završilo u koroni, a Klub padobranskog letenja – LET Ivanec je svoj planirani Ivanec Open (Hrvatsko i slovensko državno prvenstvo na Ivančici) odgodio na termin od 9. – 12. lipnja.

Udruga građana Margareta u subotu će, ne bude li kiše, održati svoju biciklijadu od Margečana preko Završja i Belskog dola s povratkom u naselje, u subotu, 28. svibnja. U slučaju kiše, biciklijada se odgađa na 4. lipnja.

U nedjelju, 29. svibnja, u 9 sati s prostora ispred stare gradske tržnice starta 3. brdski maraton Ivanec-Novi Marof. Riječ je o jednoj od najtežih utrka ovakve vrste u Hrvatskoj, a trči se na stazi dugoj 42 kilometra.

Istog dana, u 9.30 sati, u našemu gradu održat će se tradicionalne Dječje utrke Grada Ivanca, koje organizira DŠR Ivanec.

Obje utrke održavaju se pod pokroviteljstvom Grada Ivanca.

Jednako živo bit će i idućeg tjedna, a o lijepim manifestacijama koje vas očekuju izvijestit ćemo naknadno.

Čestitamo
U Varaždinske Toplice u utorak je stiglo novo, veliko i značajno priznanje. Naime, gradonačelnici
07/10/2022