Aktualno_logo

Planinarski klub Ivanec i službeno otvoreni klupski prostori u objektu u Nazorovoj ulici

Jučer su u zgradi u Nazorovoj ulici (bivši Retro) i službeno otvoreni društveni prostori za rad Planinarskog kluba Ivanec.

Riječ je o jednom od više prostora koje je Grad Ivanec rekonstrukcijom cijelog tog objekta uredio i dao ih na raspolaganje za rad mladima i udrugama civilnog društva.

Članovi PK dodijeljeni su prostor opremili stolovima, stolcima i policama, ukrasili ga brojnim fotografijama sa svojih najvećih planinarskih pohoda i dobivenim priznanjima te sada priredili i njegovo službeno otvaranje.

-Vlastiti prostori za rad velik su korak za PK Ivanec i kontinuitet stoljetne ivanečke planinarske tradicije. Oni su nam ujedno vjetar u leđa, mjesto naših budućih druženja i okupljanja – izjavio je predsjednik Tomislav Friščić te zahvalio Gradu Ivancu, donatorima i svima koji su ga opremili i namjestili.

Obraćajući se domaćinima, gradonačelnik Milorad Batinić kazao je da je ugodno iznenađen brzinom kojom su planinari uredili prostor.

-Opremili ste ga i uredili po mjeri, tako da omogućuje funkcionalan rad. Sada dolazi na red i vanjsko uređenje okoliša (u suradnji s Klubom mladih i KUD-om R. Rajter), koji treba ozeleniti i obogatiti dodatnim sadržajima, kako bi se stvorilo ugodno vanjsko okruženje za boravak na terasi. Za sve što planirate odraditi javite se u Grad, gradska uprava i dalje će podupirati vaš rad – poručio je gradonačelnik.

U nastavku je druženje okupljenih planinara nastavljeno u ležernijoj atmosferi, uz domjenak i razgovore o predstojećim aktivnostima, među kojima će svakako biti i uključivanje PK Ivanec u proslavu Dana grada.

Napravljena je i obdukcija
Na rešetki ulazne građevine strojarnice hidroelektrane Varaždin uočen je muški leš, te je izvađen
07/10/2022
Gostovala je Slovenija i Češka
U varaždinskom hotelu Turist u četvrtak, 6. listopada 2022. godine gradonačelnik Grada Varaždina otvorio
07/10/2022
Gostovala je Slovenija i Češka
U varaždinskom hotelu Turist u četvrtak, 6. listopada 2022. godine gradonačelnik Grada Varaždina otvorio
07/10/2022