Aktualno_logo

POTRESNA ISPOVIJEST: “Tumor je veći od samog mozga, poslali su je doma čekati da beba u njoj umre!”

Poznata novinarka Ivana Pardžđiković na svojem je Instagramu iznijela potresnu priču jedne svoje prijateljice. Nju su, naime, poslali kući nakon što je dobila tragičnu dijagnozu da beba u njoj umire, a prema hrvatskim zakonima tu nema pomoći.

“Ovo je moja prijateljica. U šestom mjesecu trudnoće, 25 tjedana sreće, uzbuđenja i iščekivanja prekinuo je uobičajeni utorak redovan pregled kod ginekologa. Njezina beba ima tumor. Jako velik tumor. U otpusnom pismu piše maligan. Posljednja četiri tjedna toliko uznapredovao da su bebine šanse da preživi…nikakve. Ako kojim slučajem preživi bit će s teškim prirođenim tjelesnim ili duševnim manama. Tumor je u glavi, pritišće mu mali mozak. Veći praktički od njega samoga. Takvu ranjenu i slomljenu s prognozom koju niti jedna majke ne može ni čuti ni prihvatiti poslali su doma da čeka da beba u njoj umre! Druga opcija koju joj je liječnica šapnula ispod glasa je: neka ide u Sloveniju da joj tamo pomognu. Poput neke kriminalke. Da moli u drugoj državi da joj liječnici pomognu jer u njezinoj domovini ne mogu! Ne žele? U Hrvatskoj je na snazi zakon iz 1978. Nejasan, nedorečen. Pitanje kojim se nitko neće baviti. Jedno od onih zbog kojih se gube glasovi, nestaje podrška.

Ivana Paradžiković

Ali, pitam se taj netko koji odlučuje o tuđem životu, je li kada pogledao u oči trudnicu koja treba čekati mjesecima da joj dijete premine u trbuhu?! Pogledajte je. Iznutra je slomljena, a toliko je snažna i hrabra..da je stala pred kameru. Željela je da vidite njezinu tugu i da se pitate koju će još država osuditi na ovakvu agoniju? Vašu suprugu, sestru ili možda kćer? Koja od nas je sljedeća?”, napisala je Ivana i uzburkala javnost . Njezina je objava dobila oko 25 tsuća “lajkova” i potaknula salvu komentara.

Čestitamo
U Varaždinske Toplice u utorak je stiglo novo, veliko i značajno priznanje. Naime, gradonačelnici
07/10/2022