Aktualno_logo

Priločanci i Lovro Bermanec donijeli nove medalje u Prelog

I drugi dio državne završnice Telemach Dana sporta, u graničaru i atletici, za godište 2011. i mlađi, donio je nove medalje za mlade sportaše iz Preloga. Ekipa Priločanci u graničaru je osvojila odlično drugo mjesto, a bolji od njih u finalu bili su Goromovi iz Petrinje. Državna je završnica održana u Rijeci, a ekipu iz Preloga činili su: Noa Jurinec, Roko Novak, Tin Gavran, Patrik Grabant, Erik Bozek, Eva Jurinec, Tessa Talia Pigac, Elena Višnjić, Ivana Ciglarić, a voditelji su bili Davorka Bofgomolec i Damir Pigac. Medalja u Prelog stigla je i u konkurenciji atletičara. Sjajno treće mjesto u jakoj konkurenciji osvojio je Lovro Bermanec iz Preloga. Tim je rezultatom Lovro izborio nastup na Međunarodnoj završnici Plazma sportskih igara mladih u Splitu, koja će se održati od 16. do 20. kolovoza u Splitu.

Telemach Dan sporta su sportsko-edukativna događanja koja su ove godine održana u 26 gradova u svim županijama i okupila 31.000 sudionika. Koncipiran je na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan. Plazma Sportske igre mladih najveća su sportska amaterska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova. Veliki završetak sezone uslijedit će 19. kolovoza na Rivi u Splitu svečanom ceremonijom zatvaranja 26. plazma Sportskih igara mladih s početkom u 20 sati. Uz mnogobrojne goste iz svijeta sporta, politike i gospodarstva, Splićane i njihove goste očekuje zabavni program i veliki koncert Luke Nižetića.

Info
Grad Varaždin aktivno potiče korištenje obnovljivih izvora energije s ciljem povećanja energetske učinkovitosti postojećih obiteljskih
07/10/2022
Gostovala je Slovenija i Češka
U varaždinskom hotelu Turist u četvrtak, 6. listopada 2022. godine gradonačelnik Grada Varaždina otvorio
07/10/2022
Gostovala je Slovenija i Češka
U varaždinskom hotelu Turist u četvrtak, 6. listopada 2022. godine gradonačelnik Grada Varaždina otvorio
07/10/2022