Aktualno_logo

Samo 5 savjeta dovoljno vam je u borbi protiv trbušne masti!

Trbušni dio tijela je mjesto gdje se nakuplja većina masnih naslaga. Također takvo nakupljanje moglo bi biti iritantno; uostalom, tko želi da mu trbuh “iskače” iz košulja ili majica? Donosimo vam 5 savjeta koji će vam definitivno pomoći u borbi iritantnog sala:

1. Jedite češće male obroke kako biste izgubili masnoće na trbuhu

Važno je pratiti unos hrane jer to može pomoći u postizanju postavljenih ciljeva kao što je povećanje unosa proteina ili ograničavanje ugljikohidrata za gubitak težine. Savjetuje se jesti male obroke svaka 3-4 sata kako bi se pospješila probava i smanjio opterećenje organizma. Salo na trbuhu možete smanjiti odabirom niskokaloričnih obroka.

2. Za mršavljenje pijte puno vode

Voda za piće pomaže vam u gubitku trbušne masti tako što čisti vaš sustav i uklanja toksine iz vašeg tijela. Pijenje puno vode također će vam pomoći da smanjite ukupnu potrošnju hrane i ograničite glad. Na zaobilazan način, to pomaže u smanjenju težine i trbušne masti. Nastojte popiti 6-8 čaša vode svaki dan.

3. Da biste smršavili, poboljšajte svoje prehrambene navike

Mit je da bi samo vježbanje smanjilo masnoće u našem tijelu; umjesto toga, gubitak masti uvelike ovisi o vrsti hrane koju konzumiramo. Naše tijelo zahtijeva dovoljnu količinu proteina kao i vlakana. Smanjenje unosa rafiniranih šećera može dovesti do primjetne promjene. Zobene pahuljice i drugi ugljikohidrati bogati vlaknima pomažu u mršavljenju održavajući zdravu razinu šećera u krvi.

4. Izbjegavajte konzumiranje alkohola

Prekomjerna upotreba alkohola povezana je s povećanjem trbušne masti. Ako želite smršaviti, razmislite o umjerenom pijenju alkohola ili potpunom prestanku pušenja.

5. Dovoljno spavajte

Nedostatak sna povezan je s većom šansom za debljanje. Ako želite smanjiti težinu i poboljšati svoje zdravlje, dovoljno kvalitetnog sna trebala bi biti jedna od vaših glavnih briga.

Izvor: www.news18.com, www.pexels.com

Info
Grad Varaždin aktivno potiče korištenje obnovljivih izvora energije s ciljem povećanja energetske učinkovitosti postojećih obiteljskih
07/10/2022
Gostovala je Slovenija i Češka
U varaždinskom hotelu Turist u četvrtak, 6. listopada 2022. godine gradonačelnik Grada Varaždina otvorio
07/10/2022