Aktualno_logo

Stričak i Marković predstavili program „Maturantike“

U atriju županijske palače predstavljeni su programi Maturantike, maturalnih dana, za učenike završnih razreda 16 srednjih škola iz Varaždinske županije. Događanja tijekom tri dana zajednički organiziraju Varaždinska županija, Grad Varaždin, Policijska uprava varaždinska i Koncertni ured Varaždin. Program su predstavili župan Anđelko Stričak, zamjenik gradonačelnika Varaždina Miroslav Marković i načelnik PU varaždinske Predrag Benčić.

Na inicijativu policijske uprave već petu godinu zaredom provodi se Maturantika. Nakon dvije godine virtualnog održavanja napokon se vraća uživo. Župan Anđelko Stričak najavio je program koji će se održati periodu od 23. do 25. svibnja za 1826 maturanata.

Maturantika počinje  u ponedjeljak mimohodom maturanata ulicama grada Varaždina, gdje će se ujedno i izabrati najbolja odora. Program se nastavlja u utorak, 24. svibnja, sportskim danom u parku mladih. Zaklada Sveti Mihael pripremila je i nagrade za tri najupornija i najizdržljivija maturanta. Posljednjeg dana Maturantike, 25. svibnja, u 12 sati maturanti će na Kapucinskom trgu zaplesati quadrillu i poslati poruke mira. Pozivam sve  maturante da se uključe i sudjeluju ovom programu- najavljuje Stričak.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković ističe kako će maturanti dobiti i narukvice po kojima će se znati da li su punoljetni ili nisu što će uvelike olakšati točenje alkoholnih pića ugostiteljima. Poziva na oprez, ali i na veselje.

Najbitnije da sve prođe u miru, bez većih problema i da taj njihov završetak škole bude nešto što će zauvijek moći pamtiti. Grad se u ovaj program uključio zajedno sa Savjetom mladih grada Varaždina. Crveni križ će im čuvati stvari, a Koncertni ured će se pobrinuti za glazbu, odnosno za DJ-a. Treba istaknuti da je grad platio sve troškove majica i edukacija plesa quadrilla –  rekao je Marković.

Kako će se većina događaja odvijati u Parku mladih tako će i najveća policijska ophodnja biti na tom području. Primjenjivati će se preventivne mjere zajedno s mješovitim ophodnjama u kojima će biti predstavnik profesora, predstavnik roditelja i kontakt policija. Načelnik PU Varaždinske Benčić ističe da će intervencija, ako bude potrebna, biti minimalna s ciljem prevencije. Jedina želja je ta da se maturanti osjećaju sigurno i da se dobro zabave.

Pročitajte detalje
U Varaždinu, u zagrebačkoj ulici kod mosta preko rijeke plitvice došlo je do prometne
10/08/2022