Aktualno_logo

U ivanečkom parku održan Susret u vrtovima – Rendez-vous aux jardins

Kao što je i bilo najavljeno, u suradnji Ministarstva kulture Francuske Republike i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske te Konzervatorskog odjela u Varaždinu, u ivanečkom gradskom parku održan je Susret u vrtovima – Rendez-vous aux jardins.

Tema ovogodišnjih Susreta bila je “Vrtovi i klimatske promjene”, a ivanečki park odabran je za prezentaciju jer su posljednjih godina klimatske promjene bitno utjecale na njegovo stanje i izgled.

Susretu u vrtovima prisustvovali su učenici 1. c i 2. b razreda te polaznici dodatne nastave povijesti iz Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu, koje je parkom provela dipl. arheologinja i povjesničarka umjetnosti Ivančica Peharda iz Konzervatorskog odjela u Varaždinu te ih upoznala s njegovim nastankom i povijesnim razvojem.

Manifestaciji se pridružio i zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

Događaju su ispred Konzervatorskog odjela u Varaždinu prisustvovale i pročelnica dr. sc. Vesna Pascuttini-Juraga i dipl. povjesničarka i arheologinja Martina Matijaško, zatim, voditeljica Odjela za Registar kulturnih dobara Zrinka Stepanić-Hofer te Iva Raič Stojanović (obje iz Uprave za arhive, knjižnice i muzeje).

Info
Grad Varaždin aktivno potiče korištenje obnovljivih izvora energije s ciljem povećanja energetske učinkovitosti postojećih obiteljskih
07/10/2022
Gostovala je Slovenija i Češka
U varaždinskom hotelu Turist u četvrtak, 6. listopada 2022. godine gradonačelnik Grada Varaždina otvorio
07/10/2022
Gostovala je Slovenija i Češka
U varaždinskom hotelu Turist u četvrtak, 6. listopada 2022. godine gradonačelnik Grada Varaždina otvorio
07/10/2022