Aktualno_logo

Uvodi se 10 dana očinskog dopusta uz puni iznos plaće

U povodu Međunarodnog dana obitelji, a u organizaciji Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, održan je okrugli stol “Roditeljstvo iz muškog kuta”.

Na skupu su sudjelovali predstavnici Hrvatskog sabora, Grada Zagreba, centara za socijalnu skrb, udruga civilnog društva te pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, priopćili su organizatori.

Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić rekla je kako je važno promovirati mogućnosti i prava očeva u korištenju rodiljnog i roditeljskog dopusta, kao i novog očinskog dopusta, koji će biti reguliran novim Zakonom o rodiljnim i roditeljskim potporama, u trajanju od 10 dana uz puni iznos plaće.

Očinski dopust očevima neće biti obaveza, već dano pravo, ali će biti obaveza poslodavcima koji očevima moraju omogućiti korištenje tog prava, pojasnila je, prenosi Hina.

Foto: Pixabay

Info
Grad Varaždin aktivno potiče korištenje obnovljivih izvora energije s ciljem povećanja energetske učinkovitosti postojećih obiteljskih
07/10/2022
Gostovala je Slovenija i Češka
U varaždinskom hotelu Turist u četvrtak, 6. listopada 2022. godine gradonačelnik Grada Varaždina otvorio
07/10/2022