Aktualno_logo

Varaždinci, hoćete li imati “subotu za slobodu” ili ćete “hodati za život”?!

Varaždinci će imati burnu subotu. Naime, za dva dana su najavljena dva velika okupljanja: “Hod za život” i “Subota za slobodu”. Organizatori “Hoda za život” ovako pozivaju građane da im se odazovu : “Hod za život po prvi put održava u Varaždinu. Želimo stvoriti optimizam u svakom gradu, potaknuti aktualnu vlast da ulaže u djecu, mlade, u obitelji, u obrazovanje i radna mjesta. Da se majkama omogući fleksibilno i skraćeno radno vrijeme. Da se javnim sredstvima podupre one koji žele imati djecu i obitelj, jer oni danas podižu ljude koji donose budućnost našoj zemlji, konkretan društveni i ekonomski napredak”.

No, iako su im bez najmanje zadrške izdali dozvolu za okupljanje, gradska vlast i vodeća stranka SDP imaju potpuno drukčije stavove. S tim u vezi priopćenjem za medije oglasila se i predsjednica SDP – a Varaždinske županije Barbara Antolić Vupora.

“Ove subote, 07. svibnja 2022. s početkom u 10.30h na Starom gradu kod kule u Varaždinu organizira se javno okupljanje pod nazivom „Subota za slobodu” čiji je cilj poslati poruku da je grad Varaždin mjesto ravnopravnosti, jednakosti, slobode, uključivosti.

Kada je SDP preuzeo upravljanje gradom, upravo je to bila jedna od naših temeljnih misli – Varaždin i njegovi ljudi uvijek su bili nepokolebljivi u zastupanju ovih vrijednosti. Mi u SDP-u, kao politička stranka koja je dobila povjerenje Varaždinaca, pokazali smo da od toga nećemo odstupiti. Pravo na izbor, na slobodu i donošenje odluka o vlastitom tijelu su vrijednosti oko kojih za nas nema pregovora i važno je da se to jasno i nedvojbeno poruči.

U upravljanju gradom, jedan od naših fokusa je upravo položaj mladih i zadržavanje mladih u našem gradu, a to nije moguće ako se ne sluša ono što nam imaju za reći. Sada su nam jasno rekli, i mi ih kao i uvijek dosad, čujemo i slušamo. Iz tog razloga ćemo i ove subote stajati rame uz rame s mladima iz našeg grada koji organiziraju ovo okupljanje i poslati poruku da u našem gradu nisu dobrodošle inicijative koje zabranjuju, ograničavaju, ukidaju stečena ljudska prava”, pojašnjavaju u SDP – u. E, sad, hoće li se više Varaždinaca pridružiti “hodačima” ili “slobodarima”, ili će većina samo mirno sa kavice na Stančiću promatrati aktere, vidjet ćemo u subotu.

Info
Grad Varaždin aktivno potiče korištenje obnovljivih izvora energije s ciljem povećanja energetske učinkovitosti postojećih obiteljskih
07/10/2022
Gostovala je Slovenija i Češka
U varaždinskom hotelu Turist u četvrtak, 6. listopada 2022. godine gradonačelnik Grada Varaždina otvorio
07/10/2022
Gostovala je Slovenija i Češka
U varaždinskom hotelu Turist u četvrtak, 6. listopada 2022. godine gradonačelnik Grada Varaždina otvorio
07/10/2022