Aktualno_logo

Varteksova legenda Dražen Besek gost drugog podcasta

U drugoj epizodi gost je bio legenda hrvatskoga, ali prije svega varaždinskoga nogometa Dražen Besek. Razgovaralo se o njegovim nogometnim počecima, o vrhuncu igračke karijere koju je postigao igravši u Dinamu 80-ih godina prošloga stoljeća. Dobili smo detaljan uvid u treninge koje je u to vrijeme vodio legendarni Miroslav Čiro Blažević te u samu nogometnu filozofiju i metodologiju koja se znatno razlikuje od današnje.

Pričao je Besek i o inozemnom igračkom iskustvu, ali i o svojim trenerskim počecima, kako ga je pokojni Anđelko Herjavec nagovarao da preuzme trenersku palicu bivšeg NK Varteksa, što je naposlijetku i napravio. Bio je Besek među prvima koji su imali funkciju trener – igrač. Vodio je Varteks do prvog europskog proljeća, a osim toga prisjetio se i jedne od najvećih nogometnih krađa hrvatskog nogometa. Konkretno o sezoni 95/96 kada je Varteks u posljednjoj utakmici izgubio od Hajduka na Poljudu i tako ostao bez prvog naslova prvaka Hrvatske. Osim, naravno, nogometnih pitanja bila su tu i pitanja iz privatnog života. Otkrio nam je Besek da ne kuha, ali da može pojesti 15 palačinki u vrlo kratkom roku.

Najzanimljivije pitanje večeri bilo je postavljeno baš iz publike. Pitali su Beseka da li bi ikad, ako bi dobio ponudu, trenirao današnji NK Varaždin, na što je vrlo kratko, ali dovoljno jasno odgovorio kako bi se puno toga moralo promijeniti da bi uopće razmatrao tu ponudu.

U sljedećoj emisiji, sljedećeg ponedjeljka u 20 sati gostuje tenisač i maratonac Marko Dugandžić.

Info
Grad Varaždin aktivno potiče korištenje obnovljivih izvora energije s ciljem povećanja energetske učinkovitosti postojećih obiteljskih
07/10/2022
Gostovala je Slovenija i Češka
U varaždinskom hotelu Turist u četvrtak, 6. listopada 2022. godine gradonačelnik Grada Varaždina otvorio
07/10/2022
Gostovala je Slovenija i Češka
U varaždinskom hotelu Turist u četvrtak, 6. listopada 2022. godine gradonačelnik Grada Varaždina otvorio
07/10/2022