Aktualno_logo

Vlada donijela novu odluku o cijenama goriva. Na snazi će biti do kraja mjeseca

Na telefonskoj sjednici održanoj u utorak, 30. kolovoza, Vlada je odlučila da će se još 30 dana produljiti smanjenje visine trošarina na bezolovni motorni benzin i dizelsko gorivo prenosi Večernji.hr.

Vlada je donijela Uredbu o izmjeni Uredbe o visini trošarine na energente i električnu energiju kojom se na još 30 dana produljuje smanjenje visine trošarina na bezolovni motorni benzin i dizelsko gorivo kako bi udio trošarine u cijenama navedenih naftnih derivata i nakon 1. rujna za krajnje kupce ostao isti kao u prethodnom razdoblju – navela je tada Vlada te istaknula kako uredba stupa na snagu 1. rujna. 

Dakle, do kraja ovoga mjeseca, trošarina na bezolovni motorni benzin iznosit će 3060 kuna, a na dizel 2660 kuna na tisuću litara. Zbog rasta cijena naftnih derivata Vlada je početkom ožujka snizila trošarine za benzin za 400 kuna, a za dizel za 200 kuna na tisuću litara. Početkom lipnja dodatno je te trošarine snizila za 400 kuna, odnosno ukupno za 800 kuna za tisuću litara za bezolovni motorni benzin, a diesel za dodatnih 200 kuna ili ukupno 400 kuna na tisuću litara. Tako od 7. lipnja trošarina na bezolovni motornu benzin iznosi 3060 kuna, a na diesel 2660 kuna na tisuću litara, što su trošarine koje će se primjenjivati i u rujnu.

Napravljena je i obdukcija
Na rešetki ulazne građevine strojarnice hidroelektrane Varaždin uočen je muški leš, te je izvađen
07/10/2022
Gostovala je Slovenija i Češka
U varaždinskom hotelu Turist u četvrtak, 6. listopada 2022. godine gradonačelnik Grada Varaždina otvorio
07/10/2022