Aktualno_logo

ZBOG ULAGANJA OD 90 MILIJUNA KUNA, ZA UČENIKE MEDICINSKE ŠKOLE NASTAVA ĆE TIJEKOM RADOVA BITI U PRVOJ GIMNAZIJI VARAŽDIN

Sporazum o korištenju školskog prostora i opreme te školske sportske dvorane,  potpisali su  u Županijskoj palači,  župan Anđelko Stričak te ravnateljice Prve gimnazije Varaždin i Medicinske škole, Janja Banić i Mirjana Grabar Kruljac. Naime, s obzirom da je u Medicinskoj školi u tijeku veliko ulaganje, za učenike će nastava od 28. veljače biti organizirana u Prvoj gimnaziji Varaždin.

Točnije, poznato je da se u sklopu Medicinske škole gradi Regionalni centar kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija, u koji će ukupno biti uloženo 90 milijuna kuna. Dogradnjom će se dobiti 2.300 kvadrata novog prostora. Paralelno s tim potrebno je rekonstruirati i postojeću zgradu Medicinske škole, s čime bi se krenulo 1. ožujka. Zbog toga će se za učenike Medicinske škole nastava organizirati u poslijepodnevnoj smjeni u Prvoj gimnaziji Varaždin , odnosno subotom u jutarnjoj. Nastava će biti tako organizirana do ishođenja pravomoćne uporabne dozvole za dograđeni i rekonstruirani objekt Medicinske škole.

Gostovala je Slovenija i Češka
U varaždinskom hotelu Turist u četvrtak, 6. listopada 2022. godine gradonačelnik Grada Varaždina otvorio
07/10/2022