Aktualno_logo

Zlatna kapljica 2022. bit će međunarodna, pristiglo gotovo 400 uzoraka

pristiglo gotovo 400 uzoraka

Bliži se 17. zajednička izložba vina Zlatna kapljica 2022. kojoj će domaćin biti Grad Varaždinske Toplice, a nakon dva dana prikupljanja uzoraka i odličnog odaziva, izložba je postala međunarodna. Naime, u svega dva dana prikupljeno je gotovo 400 uzoraka, a oni su pristigli čak i iz Slovačke.

Uz sedam vinogradarskih udruga, domaćina Udrugu Sveti Martin Varaždinske Toplice te Mejaša Ljubešćica, Grozdek Sveti Ilija, Viv-ber Beretinec, Pintu Novi Marof, Jalžabet i Varaždinbreg Gornji Kneginec na izložbi će sudjelovati i pojedinci, kao i gosti iz Slovačke.

Da se radi o odličnoj promociji topličkog kraja potvrdila je i direktorica gradske Turističke zajednice Lana Husnjak koja je istaknula kako je ovaj kraj itekako poznat po odličnim vinima.

– Naše Toplice kao grad bogate povijesti i kulture okružene blagodatima vinograda nude prekrasnu eno-priču, a ovakvi i slični događaji dodatno promoviraju ovaj kraj kao privlačnu kontinentalnu, enogastronomsku destinaciju što je put kojim će se naša turistička priča i dalje razvijati – poručila je Husnjak.

Naglasivši kako će ovaj događaj sasvim sigurno privući brojne posjetitelje koji će moći uživati u dobroj kapljici, Husnjak je zaključila kako su Varaždinske Toplice zahvaljujući sve većem broju kuća za odmor, OPG-ova koji nude svoje domaće proizvode, kao i ovakvim događajima doista na pravom putu da postanu biser kontinentalnog turizma.

Ocjenjivanje prikupljenih uzoraka održali su se prošlog petka i subote, a završna svečanost podjele diploma, kao i degustacija vina otvorena za javnost na redu su 14. svibnja s početkom u 16 sati u prostorima caffe bara i pizzerije Bernarda u Varaždinskim Toplicama.

Čestitamo
U Varaždinske Toplice u utorak je stiglo novo, veliko i značajno priznanje. Naime, gradonačelnici
07/10/2022